Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening van Kredietplanner kenmerkt zich door zijn stabiele rentepercentage gedurende de gehele looptijd. Als u op zoek bent naar zekerheid wanneer u een lening aangaat, dan is de persoonlijke lening van Kredietplanner precies voor u bedoelt. Niet alleen staat de rente van dit krediet vast, ook de looptijd wordt van tevoren afgesproken en daar kan dan ook niet van afgeweken worden. Sommige klanten hebben een probleem wanneer zij een nieuwe lening gaan aanvragen, omdat zij elders reeds kredieten hebben uitstaan. Met het samenvoegen/oversluiten van uw al lopende lening(en) kan er toch nog een oplossing gevonden worden. U heeft een ruime keuze om eerder afgesloten leningen nu onder te brengen in één nieuwe ruimere lening.

Rentevast gedurende looptijd
Vaste lage rente
In één keer op uw rekening gestort
Geen tussentijdse opname mogelijk
Vanaf €2.500
Maximaal €100.000
Na goedkeuring snel op uw rekening
Altijd BKR toetsing
Leningen samenvoegen mogelijk

Rekenvoorbeeld persoonlijke lening

In bovenstaande afbeelding kunt u zien dat er bij deze aanbieder een aantal populaire bedragen als voorbeeld worden aangedragen. U ziet naast het laagste bedrag welke u aan kunt vragen (€2.500), er ook hogere bedragen worden vermeld. Het bedrag voor een persoonlijke lening van €25.000 is veruit favoriet, vandaar dat u daar een voorbeeld van krijgt te zien. Het hogere bedrag van €75.000 zal niet voor iedereen zijn weggelegd maar illustreert wel mooi hoe scherp de rente daalt naargelang de aangevraagde bedragen hoger worden. Met een persoonlijke lening begint u wel direct rente te betalen over het totale bedrag, u krijgt dit immers op uw rekening gestort.

Geen onaangename verrassingen

Met een persoonlijke lening van Kredietplanner heeft u de gehele looptijd een vaste lage rente. Ook als op de wereldmarkt de rente begint te stijgen heeft u daar persoonlijk geen last van omdat er van het vooraf afgesproken percentage niet meer afgeweken zal worden. Dit geeft toch een stukje rust, u weet immers altijd hoeveel u aan het einde van de maand op uw krediet moet aflossen.

Looptijden persoonlijke lening

U zit bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte dat u kunt aangeven in hoeveel maanden u het totale bedrag wil aflossen. Denk hier goed over na voordat u een besluit neemt, want dit is tussentijds lastig nog te veranderen. De minimale looptijd bedraagt 6 maanden en wilt u de lening uitsmeren over een lange periode dan kan dit zelfs tot maximaal 180 maanden (15 jaar). Voor de langste looptijd van 15 jaar moet het aangevraagde bedrag wel dusdanig zijn dat dit zo een lange looptijd rechtvaardigt. Over het algemeen is een looptijd van 60 maanden (5 jaar) zeer gebruikelijk.

Vervroegd aflossen

Ook bij een persoonlijke lening is vervroegd aflossen uiteraard mogelijk. Echter loopt de kredietverstrekker dan wel geld mis en dit betekent dat er aan het vervroegd aflossen op een persoonlijke lening kosten verbonden kunnen zijn. Hoeveel deze kosten zijn kunt u lezen in de voorwaarden die u bij uw offerteaanvraag krijgt. Lees deze voorwaarden daarom goed. Lost u gewoon af zoals afgesproken bij het afsluiten dan betaalt u natuurlijk geen kosten. Na betaling van de laatste termijn zal het krediet worden opgezegd en worden afgemeld bij het BKR.

Tussentijds verhogen van limiet

Stel dat u een persoonlijke lening hebt afgesloten van €10.000 en u komt er tussentijds achter dat dit bedrag eigenlijk niet voldoende is om er mee te doen wat u van plan was. Is uw inkomen voldoende om een hoger bedrag te rechtvaardigen en heeft u niet teveel andere kredieten uitstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met de desbetreffende kredietverstrekker. Deze kan dan gaan bepalen of u in aanmerking komt voor een hoger krediet. Dit houdt in dat het ´oude´ krediet wordt afgesloten en er een nieuw (hoger) krediet wordt aangemaakt.