Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

U heeft alle mogelijkheden bekeken en bent klaar om een offerte aan te gaan vragen. Bedenk dat een offerte voor een krediet vrijblijvend is en u tot niets verplicht. Op deze manier kunt u meerdere offertes aanvragen om op deze wijze goed te kunnen vergelijken. Waar u op dient te letten wanneer u de offerte ontvangt kunt u aan de rechterkant bekijken (voor mobiel hier onder). Natuurlijk is het allerbelangrijkste de rente die u gaat betalen. Maar let ook op de termijnen van aflossen, beter uitsmeren over een langere periode wanneer u denkt dat de maandelijkse termijnen op een gegeven moment te hoog zouden kunnen zijn. U kunt immers ook werkeloos worden in de tussentijd, maar er kunnen ook nog andere zaken meespelen die op het moment van aanvragen nog geen rol spelen.

Vergelijk de rente
Let op de looptijd
Vaak heeft een iets hoger bedrag een lagere rente
Eigen huis bezitters betalen minder rente
Moet uw partner mee tekenen?
Hoe zit het bij overlijden
Arbeidsongeschikt en nu?
Mag ik boetevrij versneld aflossen?
Kan ik bij problemen een maand overslaan?
Wellicht kunt u oude leningen samenvoegen

Ruime keuze aanbieders

Voor de volledigheid zal ik u een ruime keuze van kredietverstrekkers aanbieden waar u zonder enige verplichting een offerte kunt aanvragen. Vaak kunt u op de website van de verschillende aanbieders al ontdekken waar de rente voor zowel een doorlopend krediet als voor een persoonlijke lening naar toe gaat. Echter is een offerte precies op uw behoefte afgestemd en zal dus met grote waarschijnlijkheid afwijken van de informatie die u op verschillende websites zult aantreffen.

Risicoanalyse

Bij elke aanvraag van een offerte voor een lening zal de kredietverstrekker bekijken hoeveel risico zij loopt met het verstrekken van een lening aan u. Aan de hand daar van wordt het rentepercentage bepaalt die u moet gaan betalen. Zo wordt er gekeken naar inkomen, eigen huis, betaalgedrag uit het verleden. Onlangs zijn er in de pers berichten verschenen dat er ook wordt gekeken in wat voor een buurt u woont. Woont u in een buurt die slecht bekend staat, of waar veel wanbetalers wonen, dan zou het zo maar kunnen zijn dat u daar voor wat betreft de rente nadelige gevolgen van ondervindt.