Minilening

Minilening

De minileningen die u vindt op Kredietplanner worden verzorgd door Ferratum en Saldodipje. Dit zijn op dit moment de enige 2 aanbieders in Nederland die u kunnen helpen met het lenen van een klein bedrag. Lees vooral deze pagina goed, zodat u goed op de hoogte bent met de rente en de kosten die gerekend zullen worden. Maak direct een berekening van het totale bedrag dat u moet terugbetalen op de einddatum. De minilening wordt na goedkeuring snel op uw rekening gestort. Afhankelijk van welke bank u heeft is dit over het algemeen binnen 24 uur het geval.

Binnen 24 uur op rekening
In termijnen aflossen
Geen BKR toetsing
Rente 13,99%
 Verzekering
Minimaal €100
Maximaal €1500
Snelle goedkeuring
Aflossen met iDeal
Binnen 5 minuten aangevraagd

Minilening rente overzicht

Berekende rente op de minilening

Zoals u in bovenstaande afbeelding kunt zien is de rente die wordt gerekend op de minilening bijna het maximale wat wettelijk is toegestaan. De maximale wettelijke rente is 14% en bij de verstrekkers van een flitskrediet wordt steevast 13,99% gerekend. Nu lijkt dit hoog, echter zijn de geleende bedragen relatief laag en de looptijd kort. Drukt u de percentages uit in geld dan ziet u dat u bij het minimale bedrag van €100,- met een looptijd van 15 dagen €0,53 aan rente gaat betalen. Kijken we naar het maximale bedrag met de langste looptijd dan bedraagt de rente in geld €25,11. Dit zijn geen bedragen die een uiteindelijke keuze voor een minilening in de weg hoeven te staan. Maar er zijn ook nog andere kosten, lees verder om dit te ontdekken.

Garantstelling (verplicht)

Dit is wat de minilening zo duur maakt en vaak onaantrekkelijk om op een regelmatige basis te gebruiken. U dient namelijk voor een garantstelling te zorgen. Dit kan iemand uit uw omgeving zijn, zoals ouders, vrienden of kennissen. Kunt u daar echter niet uit putten, dan zult u gebruik moeten maken van een garantstelling verzekering die u tegelijkertijd met de minilening af moet sluiten. De kosten die hiermee gemoeid zijn kunnen we gerust hoog noemen. Laten we uitgaan van een gemiddeld bedrag van €600,- met een looptijd van 45 dagen. De garantstelling kost u dan maar liefst €193,98. Dit is nu precies het probleem met de minilening, deze garantstelling.

Niet tijdige aflossing

Besluit u dan toch om een minilening aan te vragen voor welk bedrag dan ook, zorg er absoluut voor dat u op tijd aflost. Doet u dit niet dan kunt u vrij snel al rekenen op een brief met een verhoging van €20,-. Betaalt u dan nog niet dan volgt er een tweede brief met wederom een verhoging van €20,-. Uiteraard krijgt u na deze periode te maken met een deurwaarder, wat de kosten alleen nog maar verder opdrijft. Heeft u problemen met aflossen? Leg dit direct aan het bedrijf voor en probeer samen een oplossing te vinden. Het zal u een hoop ergernis besparen.

Terugbetalen van de minilening

Toch zijn er ook nog wel lichtpuntjes te ontdekken in de wereld die Minilening heet. Zo gaat het online aanvragen bijzonder vlot en kan in 5 minuten worden afgerond. Ook verloopt het totale aanvraagproces online en uiterst soepel. De klantenservice staat altijd paraat om uw vragen te beantwoorden en geeft professioneel antwoord. Ook het aflossen gaat soepel en kan zeer gemakkelijk gedaan worden met iDeal. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om dit op traditionele wijze over te schrijven per bank. De mogelijk om af te lossen met iDeal is in het leven geroepen om de kans op fouten in het IBAN nummer bij het overschrijven uit te sluiten.