Doorlopend krediet

Doorlopend Krediet

Het doorlopend krediet van Kredietplanner wordt aangeboden na een selectie van aanbieders waar u het totale pakket online kunt afsluiten. Kredietplanner heeft voor u een selectie gemaakt zodat u eventueel kunt kiezen voor het aanvragen van meerdere offertes zodat u kunt vergelijken. Door meerdere instanties die toezien op een eerlijk verloop bij het aanvragen van een doorlopend krediet wordt ook aangeraden om meerdere offertes aan te vragen. Immers, houdt u het bij 1 offerte, dan valt er niets te vergelijken. Zoals eerder aangegeven op de hoofdpagina van Kredietplanner vindt u ook nog eens de kenmerken van een doorlopend krediet.

Flexibele rente v.a. 4,1%
Looptijd flexibel
Afgeloste bedragen weer opnemen
Lage rente
Soms fiscaal aftrekbaar
Minimaal €2.500
Maximaal €100.000
Altijd BKR toetsing
Ook oversluiten oude leningen
Binnen 2 werkdagen tot uw beschikking

rekenvoorbeeld doorlopend krediet

Rekenvoorbeeld doorlopend krediet

Zoals u in bovenstaand voorbeeld kunt zien wordt er bij deze aanbieder van een aantal bedragen die populair zijn om aan te vragen een rekenvoorbeeld gegeven. Het is de bedoeling dat u per maand 2% van het geleende bedrag gaat aflossen. Ook ziet u in het voorbeeld dat er gerekend wordt met de rente van dit moment. Deze rente kan bij een doorlopend krediet tussentijds wijzigen, niet alleen naar beneden, maar ook naar boven. Houd hier dus rekening mee.

Wijziging in persoonlijke omstandigheden

Ook bij een verandering in uw persoonlijke omstandigheden zoals een scheiding, werkeloosheid of langdurige arbeidsongeschiktheid kan de rente in negatieve zin verandert worden. Op het moment dat u een doorlopend krediet afsluit wordt er namelijk een risicoanalyse gemaakt waar het rentepercentage op wordt gebaseerd. Het kan dus zijn dat bij een hoger risico voor de kredietverstrekker de rente zal moeten worden opgehoogd.

De bedragen

Kijkend naar bovenstaand voorbeeld zien we populaire bedragen van €10.000, €15.000 en €25.000. Opvallend is dat bij het laagste bedrag u 6,3% rente gaat betalen, waar het iets hogere bedrag direct een aanzienlijke daling van dit rentepercentage laat zien, bij €15.000 een rente van 4,7%. Dit scheelt aanzienlijk en het is dan het overwegen waard om te kiezen voor een hoger bedrag, zodat de rente fors naar beneden gaat.

Hoger bedrag

Zo ziet u dat een hoger bedrag een lagere rente oplevert. Was u van plan om slechts €10.000 aan te vragen en dit ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, dan kunt u, wanneer u kiest voor een hoger bedrag, het overtollige krediet onaangetast laten, u gaat immers slechts rente betalen over de bedragen die u daadwerkelijk opneemt.

Looptijd

In het voorbeeld ziet u ook dat de looptijd bij een doorlopend krediet als voorbeeld 56 maanden heeft. U kunt echter ook zelf kiezen voor een kortere looptijd als u dat wenst. Een langere looptijd wordt in de meeste gevallen pas toegestaan als het krediet reeds enkele jaren loopt en u netjes aan uw maandelijkse verplichtingen voldoet.
Aangezien u wordt geacht maandelijks 2% van het opgenomen bedrag af te lossen is hier nu geen berekening op te maken. Neemt u immers nog niets op dan hoeft u ook nog niets af te lossen. Stel dat u besluit €5.000 op te nemen dan dient u dus per maand €100 op het krediet af te lossen. Zo kunt u zelf op eenvoudige wijze berekenen wat u te wachten staat.